Jandarma, yolcu çantasında 39 kilogram uyuşturucu ele geçirdi

Erzurum'un Aşkale ilçesinde jandarma timleri yol uygulamasında 39 kilogram kubar esrar ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşkale ilçesi Çayköy mevkiinde, narkotik köpek desteğiyle akşam saatlerinde yol uygulaması yapan jandarma ekipleri, bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsünü durdurdu. Diyarbakır'dan İzmir istikametine seyretmekte olan yolcu otobüsünün bagaj kısmındaki valiz ve çantalar üzerinde narkotik köpeğiyle arama yapıldı. İki valiz içerisinde 4 ayrı paket halinde 39 kilogram 214 gram kubar esrar ele geçirildi.

Esrar maddeleriyle ilgili olarak valiz sahipleri İ.T. ve H.D. göz altına alındı. Aşkale cumhuriyet savcısının talimatıyla ele geçirilen uyuşturucu maddeye el konuldu. Valizlerinden uyuşturucu madde çıkan iki zanlı ise daha sonra sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, zanlıların kolluktaki ifadelerinde, kendileriyle birlikte B.S. isimli şahsın da başka bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsüyle İzmir'e uyuşturucu madde naklettiğini itiraf etmesi üzerine, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendilerine Erzurum'dan bildirilen isim ve plaka üzerinde yaptıkları çalışmada 31 kilogram esrar ele geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber